CONTACT
HOME OVER MIJ PORTFOLIO BRANDING LIFESTYLE
CONTACT

Waarom je niet viral wil gaan met je video’s
Gepubliceerd: 24 januari 2024, auteur: Fris Film


Hoe gaat mijn video viral?
Dat heb je misschien zelf ook wel eens gegoogled. Je hebt de trends in de gaten gehouden, je hebt je best gedaan op een video of een Instagram Reel, trending audio gevonden en je bent er helemaal klaar voor. Je richt je pijlen erop dat zoveel mogelijk mensen je video zien. Want dan is ie past cht geslaagd, toch?

Spoiler: nee. En nu hoor ik je denken: hoezo niet?! Hoe meer mensen die video zien en hoe meer mensen me daardoor gaan volgen, hoe beter toch?

Niet perse.

Waarom gaat een video viral?
Want weet je waarom gaan video s viral gaan? Omdat ze leuk worden gevonden door HEEL VEEL mensen. Door praktisch 'iedereen'. Het zijn van die video s die je zelf heel leuk vindt, maar ook door kunt sturen naar je vrienden en familie want je weet zeker dat zij m ook leuk vinden. En je achternichtje en buurman waarschijnlijk ook.

En daar zit de crux. Een video die door iedereen leuk gevonden wordt, spreekt niet specifiek jouw doelgroep aan. 'Iedereen' is namelijk niet jouw doelgroep (tenminste, dat mag ik hopen). Een viral post levert je dus likes op van mensen die grotendeels helemaal niet jouw lievelingsklanten zijn.

En gaan die bij je kopen?

Nee, precies.

Kwalitatieve content
Dus: staar je niet blind op viral gaan, maar op het maken van kwalitatieve content die je speciaal hebt gemaakt voor jouw doelgroep. Dan gaat je video misschien niet viral, maar het levert je w l kopende klanten op. Want likes zijn leuk, maar je bankrekening heeft er niks aan. Zo volgde ik laatst een masterclass over hoe je van je Instagram volgers klanten kunt maken. Een van de deelnemers vertelde dat zij een Instagram Reel had gemaakt die bijna een miljoen keer bekeken was. Geweldig zou je zeggen, maar ze heeft deze Reel na een paar weken verwijderd. Waarom? Ze kreeg er enorm veel volgers bij, maar haar aantal kwalitatieve volgers daalde enorm, omdat deze mensen totaal niet haar doelgroep waren. Ze kwamen op haar account af omdat ze de Reel grappig vonden, maar zouden nooit klant bij haar worden. Hoe kleiner de niche of doelgroep, hoe beter je weet wat je doelgroep wil zien of waar ze van aan gaan. Heb je bijvoorbeeld een doelgroep die van natuur, yoga en spiritualiteit houdt, dan weet je dat je geen harde uptempo muziek en flitsende beelden moet verwerken in je video s.



Hulp nodig bij video?
Heb je hulp nodig bij die kwalitatieve, professionele content? Dan help ik je graag! Ik bied een unieke combi van film en foto aan. Bijvoorbeeld de Branding Shootdag, waarbij we in 4 uur tijd zoveel mogelijk video- en fotocontent maken op een toffe shootlocatie. Kijk op mijn website voor meer informatie vof stuur me vrijblijvend een berichtje.



Bekijk portfolioNEEM CONTACT OP



VORIGE BEKIJK ALLE BLOGS VOLGENDE
WEBDESIGN BY EEN NUL
Cookies
Meer informatie Accepteren